My Sukan

BAM : 18 PEMAIN JUNIOR SERTAI SKUAD SENIOR

BAM : 18 PEMAIN JUNIOR SERTAI SKUAD SENIOR

February 7, 2022 5:15 pm

BUKIT KIARA, 19 JANUARI 2022 – Secara rasminya seramai 18 pemain junior sah dinaikkan pangkat menyertai skuad senior badminton negara semalam dalam satu majlis di Akademi Badminton Malaysia (ABM), Bukit Kiara. 

Tatkala kem badminton negara diasak dengan pelbagai isu namun kumpulan pemain ini dilihat sebagai satu talian hayat buat barisan kepimpinan Persatuan Badminton Malaysia (BAM).

Pengarah Kejurulatihan (BAM), Rexy Mainaky turut jelaskan beliau barisan pemain ini melipat gandakan usaha mereka serta melihat lebih jauh ke depan terutamanya sewaktu bersaing dalam saingan yang lebih kompetitif selepas ini.

“Saya dan barisan kejurulatihan senior akan berusaha dan bekerja keras dalam meningkatkan potensi diri dalam kalangan para pemain untuk menjadi pemain badminton yang lebih baik lagi pada masa depan.

“Saya bersama barisan kejurulatihan senior juga berterima kasih kepada Datuk Misbun (Sidek) serta barisan kejurulatihan yang menyediakan untuk kami barisan pemain junior ini,” jelas beliau.

Sementara itu, Pengarah Kejurulatihan Perseorangan BAM, Wong Choong Hann dalam kenyataannya berkata, beliau mahu setiap pemain memberikan fokus 100 peratus  terhadap matlamat berada dalam skuad senior termasuk memberikan sepenuh tumpuan latihan dan perlawanan.

Tidak lupa juga kepada Pengarah Pembangunan Remaja BAM, Datuk Misbun Sidek yang turut memberikan pesanan kepada bekas anak-anak buahnya, “Inilah tempat untuk anda semua mencipta nama dan menonjolkan potensi diri. Malah, ini merupakan peluang dan masa yang perlu dimanfaatkan sebaik mungkin untuk mengharumkan nama negara.

Senarai 18 pemain yang diserapkan :

 1. Anson Cheong Yan Feng – Perseorangan lelaki
 2. Ong Zhen Yi – Perseorangan lelaki
 3. Chia Jeng Hon – Perseorangan lelaki
 4. Goh Boon Zhe – Beregu lelaki
 5. Rayner Beh Chun Meng – Beregu lelaki
 6. Chua Kim Sheng – Perseorangan lelaki
 7. Hooi Shao Herng – Perseorangan lelaki
 8. Mohamed Faris Amrin – Beregu lelaki
 9. Liew Xun – Beregu lelaki
 10. Kok Jia Cheng – Beregu lelaki
 11. Khor Jing Wen – Perseorangan wanita
 12. Cheng Su Hui – Beregu wanita
 13. Cheng Su Yin – Beregu wanita
 14. Joanne Ng May Yin – Perseorangan wanita
 15. Tan Zhing Yi – Perseorangan wanita
 16. Loh Zhi Wei – Perseorangan wanita
 17. Odelia Wong Qiao Shi – Beregu wanita
 18. Siti Nurshuhaini – Perseorangan wanita

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

Sumber: SINAR HARIAN

Sumber Gambar: BAM