My Sukan

DUA WAKIL NEGARA BERPUTIH MATA TEWAS DI FINAL

DUA WAKIL NEGARA BERPUTIH MATA TEWAS DI FINAL

February 15, 2022 5:09 pm

KUALA LUMPUR, 17 JANUARI 2022 – Dua kejohanan berbeza namun nasib yang sama diterima oleh kem badminton negara apabila beregu campuran Chen Tang Jie-Peck Yen Wei dan pemain perseorangan lelaki, Jacky Kok terpaksa berputih mata tewas di final.

Bagaimanapun, pujian harus diberikan kepada Chen Tang Jie-Peck Yen Wei yang mempamerkan aksi memukau dalam penyertaan pertama bagi siri Super 500 kali ini termasuk menumpaskan rakan senegara yang juga pilihan pertama kejohanan, Tan Kian Meng-Lai Pei Jing pada peringkat Separuh Akhir.

Pasangan muda negara itu tunduk kepada seteru dari Seberang Tambak, Terry Hee-Tan Wei Han dari Singapura straight set 21-15, 21-18 dalam tempoh 40 minit.

Sementara itu, seorang lagi wakil negara di Kejohanan Terbuka Cabaran Antarabangsa Estonia, Jacky Kok bagi acara perseorangan lelaki tewas di Final kepada lawan dari Perancis, Lanier Alex, 22-20, 21-15.

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

Sumber: BAM

Sumber Gambar:BAM / BADMINTON PHOTO