My Sukan

KEPUTUSAN UNDIAN PIALA PRESIDEN & PIALA BELIA 2022

KEPUTUSAN UNDIAN PIALA PRESIDEN & PIALA BELIA 2022

February 15, 2022 4:50 pm

PETALING JAYA, 11 JANUARI 2021 – Tengah hari tadi berlangsungnya majlis undian rasmi pertandingan Piala Presiden dan Piala Belia 2022 di Petaling Jaya, Selangor menyaksikan 20 pasukan yang mengambil bahagian dibahagi kepada tiga kumpulan.

Kumpulan A (Zon Utara) dianggotai 7 pasukan dari Zon Utara dan Timur, Kumpulan B (Zon Selatan) terdiri daripada 7 pasukan dari Zon Selatan, Timur dan Tengah manakala Kumpulan C (Zon Tengah) dengan 6 pasukan dari Zon Tengah, Timur dan Borneo bagi kedua-dua pertandingan.

Saingan itu akan bermula dari 23 Februari hingga 13 Julai 2022 bagi Piala Belia yang mana peringkat kumpulan akan berlangsung secara home dan away manakala Piala Presiden akan berlangsung dari 24 Februari hingga 14 Julai 2022 menyaksikan slot ke Suku Akhir hanya diberikan kepada lapan pasukan terbaik yang terdiri daripada dua pasukan teratas setiap kumpulan dan dua pasukan tempat ketiga terbaik.

Sementara itu, bagi saingan peringkat kalah mati – Suku Akhir, Separuh Akhir dan Final pula akan berlangsung dari 24 Julai hingga 11 September 2022 dengan format yang sama iaitu secara home dan away.

Majlis undian tadi merupakan  penutup Taklimat Pasukan Piala Presiden & Piala Belia 2022 yang telah berlangsung selama dua hari sejak semalam dan dirasmikan oleh Naib Presiden FAM, Mohd Firdaus Mohamed selaku Pengerusi Jawatankuasa Pertandingan FAM dan turut dihadiri oleh Exco FAM, ACP (Bersara) Md Dali Wahid selaku timbalan pengerusi jawatankuasa berkenaan.

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

Sumber: mySukan TV / FAM

Sumber Gambar: FAM