haziq

HELAZ KENJOH XCO 2.0 CHALLENGE : BAYAU BUKTIKAN KEMAMPUAN

HELAZ KENJOH XCO 2.0 CHALLENGE : BAYAU BUKTIKAN KEMAMPUAN

February 21, 2022 5:16 am

DUNGUN, 21 FEBRUARI 2022 – Helaz Kenjoh XCO 2.0 Challenge telah berlangsung semalam di Bukit Chatok XCO Trail, Dungun, Terengganu menyaksikan Muhammad Fauzan Ahmad Lufti, pelumba berpengalaman negara ternyata handal menjuarai kategori Terbuka Lelaki Elit.

Dengan catatan masa 52 minit 28 saat (s), Muhammad Fauzan atau lebih dikenali dengan panggilan Bayau yang mewakili pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM) membawa pulang hadiah bernilai RM3,000 menewaskan dua pencabar terdekatnya – Ahmad Syazrin Awang Ilah dan Zulfikri Zulkifli yang mewakili pasukan Helaz Terengganu dengan perbezaan masa 17 saat.

Setiausaha Agung Persekutuan Kebangsaan Berbasikal Malaysia (PKBM), Datuk Ashakari Abu Noor dalam kenyataanya berkata, pengalaman yang dimiliki Bayau sudah cukup untuk mengurangkan dominasi dua pelumba Helaz Terengganu yang menguasai kategori Champion of Champions (COC).

Sementara itu, Nur Deena Safia Nur Effandy, pelumba AGPG muncul juara kategori terbuka wanita dengan catatan masa 40:05s diikuti pelumba MSN Perak, Nur Assyira Zainal Abidin dan Eddyna Nasuha Zainal Abidin.

Keputusan Penuh 

Men Open/Elite

1) Kpl/S Mohd Fauzan *(PDRM)*

2) Terengganu

3) Terengganu

4) Perak

5) ATM

Women Open/Elite

1) Kuala Lumpur

2) Perak

3) Johor

4) PDRM

5) Kuala Lumpur

Kategori Champion of Champions

 Keputusan :

1) Terengganu

2) PDRM

3) ATM

4) Melaka

5) Terengganu

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

#MySukanTV #BeritaSukan #BeritaTempatan #KenjohXCO #mtbmalaysia #MalaysiaCycling

Sumber: Sinar Harian 

Sumber Gambar: Majlis Sukan PDRM