haziq

KEJUARAAN FUTSAL AFF 2022 : CHUN YONG CABAR PEMAIN SENIOR BANGKIT

KEJUARAAN FUTSAL AFF 2022 : CHUN YONG CABAR PEMAIN SENIOR BANGKIT

February 24, 2022 4:32 am

KUALA LUMPUR, 24 FEBRUARI 2022 – Menjelang saingan Kejuaraan Futsal Persekutuan Bola Sepak AFF 2022 April depan, satu amaran diberikan oleh ketua jurulatih skuad futsal negara, Chiew Chun Yong agar pemain senior yang kini beraksi dalam saingan Liga Futsal Perdana Malaysia (MPFL) meningkatkan prestasi mereka.

Kenyataan itu amat jelas agar kumpulan pemain tersebut bersedia merebut tempat dalam skuad kebangsaan atau berdepan penyingkiran.

Malaysia diletakkan dalam Kumpulan A bersama juara bertahan merangkap tuan rumah Thailand, Indonesia, Kemboja dan Brunei manakala Kumpulan B juga bakal menyaksikan pertembungan hebat antara Vietnam, Myanmar, Timor-Leste dan Australia.

Saingan itu akan bermula dari 3 hingga 12 April depan di Stadium Tertutup Huamark, Bangkok menyaksikan slot ke Piala Asia Futsal 2022 di Kuwait, dari 25 September hingga 20 Oktober turut akan diberikan kepada tiga pasukan terbaik di kejohanan tersebut.

Ketika ini, sepanjang enam sirkit (MPFL) kelihatan aksi ‘yo-yo’ dalam kalangan pemain senior sekali gus menghadirkan kegusaran buat Chun Yong yang meletakkan sasaran mara ke separuh akhir dalam kejohanan itu.

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

#MySukanTV #BeritaSukan #BeritaTempatan #AFFFutsal #FAM #HarimauMalaya

Sumber : Stadium Astro

Sumber Gambar : FAM