haziq

KFA JUNIOR CUP 2022 : KENARI KID JITRA JULANG TROFI SULUNG

KFA JUNIOR CUP 2022 : KENARI KID JITRA JULANG TROFI SULUNG

March 2, 2022 3:40 am

ALOR SETAR, 2 MAC 2022 – KFA Junior Cup 2022 telah melabuhkan tirainya pada Sabtu lalu menyaksikan Kenari Kid Jitra muncul Juara sulung kejohanan itu menumpaskan  Akademi Puteri Jaya 1-0 dalam aksi final di Stadium Sultan Abdul Halim, Alor Setar.

Pasukan bimbingan Azmi Mat itu yang dibarisi rata-rata pemain yang sudah bermain bersama sejak umur 7 tahun ternyata menunjukkan keserasian yang mantap lantas membawa pulang Piala Pusingan KFA Junior Cup, medal dan wang tunai RM1,000 sebagai hadiah kemenangan.

Difahamkan, lebih 100 pemain berada berdaftar dan dilatih kelab tersebut yang berpusat di Jitra sambil menyaksikan sokongan tinggi yang diberikan oleh waris dan ibu bapa menjadi salah satu kekuatan mereka.

Sementara itu, penentuan tempat ketiga dan keempat pula menjadi rebutan antara pasukan Kenari Kid Ayer Hangat, Langkawi dan Northern Soccer Kids yang mana kemenangan berpihak kepada Kenari Kid dengan keputusan 1-0.

Kejohanan itu merupakan ‘kilang’ dalam melahirkan bakat-bakat muda di seluruh negeri Kedah yang mana ia juga telah tertangguh sejak 2 tahun lalu disebabkan pandemik Covid-19 namun kali ini berjaya menarik penyertaan sebanyak 16 pasukan.

Timbalan Presiden Persatuan Bolasepak Kedah (KFA), Datuk Abdul Rahman Abdullah bersama barisan pengurusan tertinggi dan Ahli Eksekutif KFA turut hadir menyaksikan perlawanan akhir kejohanan itu.

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

#MySukanTV #BeritaSukan #BeritaTempatan #WidadKLeague2022 #KFAJuniorCup

Sumber : FA KEDAH

Sumber Gambar : FA KEDAH