haziq

MUSA LANCAR LIGA BOLA SEPAK WANITA

MUSA LANCAR LIGA BOLA SEPAK WANITA

March 3, 2022 4:21 am

AYER KEROH, 3 MAC 2022 – Buat julung kalinya Persatuan Bolasepak Melaka United (MUSA) melancarkan Kejohanan Liga Bola Sepak Wanita Piala Datin Seri Munirah M Yusop yang bakal menjadi pentas mencari dan mengasah bakat bagi memeriahkan serta memperkasakan sukan bola sepak wanita di Melaka mahupun negara ini.

Piala isteri Ketua Menteri Melaka itu akan menjadi rebutan dalam tempoh terdekat sambil menyaksikan kini terdapat penyertaan kira-kira lapan pasukan.

“Terima kasih kepada MUSA kerana mengutarakan dan memberikan cadangan untuk mewujudkan piala ini bagi mengisi kekosongan yang selama ini kita tahu sukan bola sepak hanya membabitkan golongan lelaki.

“Sehubungan itu, peminat bola sepak wanita harus mengambil kesempatan mengasah bakat mereka menerusi kejohanan ini,” jelas Datin Seri Munirah.

Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Sulaiman Md Ali turut hadir melancarkan kejohanan itu dalam satu majlis di Ayer Keroh, Melaka semalam.

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

#MySukanTV #BeritaSukan #BeritaTempatan #BolaSepakWanita #MUSA #PialaDatinSeriUtamaHjhMunira

Sumber : Persatuan Bolasepak Melaka United (MUSA)

Sumber Gambar : Persatuan Bolasepak Melaka United (MUSA)