lavinesh

MELAKA RUGBY MENUBUHKAN PASUKAN PERINTIS RAGBI WANITA B21 MELAKA

MELAKA RUGBY MENUBUHKAN PASUKAN PERINTIS RAGBI WANITA B21 MELAKA

March 9, 2022 9:08 am

BANDARAYA MELAKA, 9 Mac 2022 – Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan pada laman Facebook rasmi Melaka Rugby, kenyataan tersebut menyatakan bahawa mereka telah melakar sejarah tersendiri dengan menubuhkan Pasukan Perintis Ragbi Wanita (Bawah 21 tahun) Negeri Melaka. 

Kenyataan itu juga menjelaskan bahawa matlamat Melaka Rugby dengan penubuhan Pasukan Perintis Ragbi Wanita B21 Negeri Melaka adalah untuk membina sebuah pasukan yang berkaliber untuk saing dalam kejohanan kompetitif di peringkat kebangsaan dalam masa terdekat.

“Terima kasih tidak terhingga diucapkan kepada Dr Mohd Rizal Tan Sri Abdul Razak bagi pihak Multimedia University Melaka atas ihsan kebenaran menggunakan padang untuk latihan,” berkata Melaka Rugby melalui kenyataan tersebut. Pada masa kini, pasukan tersebut telah menjalani latihan pusat sebanyak 2 kali di padang tersebut. 

Untuk pengetahuan, atlet wanita yang berumur bawah 21 tahun dijemput yang ingin mencuba sukan ragbi dijemput untuk menghubungi Melaka Rugby melalui laman Facebook rasminya di @RISINGFROMTHEASHES20222024

Selain itu, dalam saingan Ragbi Liga Melaka 15’s 2022 yang akan berlangsung pada Ahad (13 Mac 2022) ini di Padang Ragbi Dataran Klebang, Melaka, pasukan Malacca Police RC akan bertemu Highlanders RC pada jam 2.30 petang dan diikuti dengan perlawanan antara Bukit Beruang RC dan XMORUC pada jam 4.30 petang.

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

#MySukanTV #BeritaSukan #RisingFromTheAshes #MelakaRugby #WeArePioneers #EmpoweringWomen #WanitaDalamSukan #WomenInSports

Sumber : Melaka Rugby

Sumber Gambar : Melaka Rugby