lavinesh

MFL MERAKAMKAN PENGHARGAAN KEPADA KERAJAAN DALAM MENYOKONG PENGANJURAN LIGA M SEPANJANG PANDEMIK MELANDA

MFL MERAKAMKAN PENGHARGAAN KEPADA KERAJAAN DALAM MENYOKONG PENGANJURAN LIGA M SEPANJANG PANDEMIK MELANDA

March 10, 2022 6:49 am

KUALA LUMPUR, 10 Mac 2022 – Pengumuman YAB Perdana Menteri, Dato’ Sri Ismail Sabri Yaakob mengenai kemasukan Malaysia ke Fasa ‘Peralihan Ke Endemik’ yang bakal bermula pada 1 April 2022  disambut dengan baik oleh pihak Malaysian Football League (MFL).

Dato’ Ab Ghani Hassan, Presiden MFL berkata, “Pertama MFL mahu merakamkan penghargaan kepada KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia) dan Kementerian Belia dan Sukan (KBS) yang selama ini sentiasa menyokong dan mendukung perjalanan bola sepak negara khususnya Liga Malaysia sepanjang pandemik COVID-19 melanda.”

Di samping itu, Stuart Ramalingam, Ketua Pegawai Eksekutif MFL menjelaskan bahawa pihak MFL adalah antara satu organisasi yang berusaha keras untuk membantu ekonomi negara. Dalam masa yang sama, pihak MFL juga bertindak untuk mengekang wabak ini merebak sepanjang penganjuran Liga Malaysia. 

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pihak khususnya pihak kerajaan di mana saya percaya pelan perancangan pembukaan semula negara secara selamat dan berperingkat ini bakal menjadi satu pembakar semangat terutama sektor sukan bola sepak pada masa akan datang,” kata beliau.

Lebih lagi, persoalan mengenai perubahan SOP kemasukan penonton ke stadium setelah pengumuman Perdana Menteri Malaysia, Stuart berkata, “Saya telah menghubungi KBS dan buat masa ini, KBS masih menunggu SOP lengkap daripada Majlis Keselamatan Negara (MKN). Ketika ini, SOP kemasukan penonton ke stadium masih kekal seperti biasa sehingga MFL menerima pindaan terbaru daripada pihak kerajaan sebelum 1 April 2022 nanti.”

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

#MySukanTV #BeritaSukan #MFL #PerdanaMenteri #FasaPeralihanKeEndemik #April2022 #TeamKBS #MKN #KKM #LigaMalaysia2022 #bolasepak #tanahair

Sumber : Malaysian Football League

Sumber Gambar : Malaysian Football League