haziq

2ND SELANGOR J5 ITF WTTJC 2022 : IMRAN DANIEL & IMAN SYUHADA RANGKUL GELARAN JUARA

2ND SELANGOR J5 ITF WTTJC 2022 : IMRAN DANIEL & IMAN SYUHADA RANGKUL GELARAN JUARA

March 16, 2022 4:36 am

KELANA JAYA, 16 MAC 2022 – Kejohanan Tenis Dunia ITF 2nd Selangor Tour J5 Juniors Championship 2022 telah melabuhkan tirainya hujung minggu lalu menyaksikan Imran Daniel Abdul Hazli dan Iman Syuhada Abdullah masing-masing muncul juara acara perseorangan lelaki dan perempuan.

Kemunculan semula yang dilakukan oleh Imran Daniel Abdul Hazli yang merupakan pemain kebangsaan setelah mengalami kecederaan selama beberapa tahun ternyata membuahkan hasil apabila beliau berjaya menumpaskan Irzan Faroukh 6-3, 6-7, 6-1 di final.

Sementara itu, Iman Syuhada juga mempamerkan taringnya di final dengan menundukkan wakil Hong Kong, Hannah Kaile Shen yang merupakan pilihan utama kejohanan dengan pertarungan 3 set 6-1, 3-6 dan 6-2.

Bagi acara beregu lelaki pula, gelaran juara jadi milik Jacob Kailiang Shen dari Hong Kong dan Jaden Dewandaka Tan dari Indonesia yang menewaskan Brendan Nicholas Hendrata dari Indonesia dan Adithya Suresh dari Singapura 6-4, 6-7, 10-6. 

Manakala, Hannah Kaile Shen dan pasangannya, Michelle Yeo dari Singapura muncul juara acara beregu perempuan dengan menumpaskan Joanne Lynn Hartono dan Kayla Ruth Santosa dari Indonesia, 7-6, 6-2.

Secara keseluruhan, kejohanan ini mendapat sambutan menggalakkan dari 8 negara termasuk Sepanyol, Jepun, India, Indonesia, Singapura, Filipina, Hong Kong dan Vietnam dengan jumlah penyertaan peserta seramai 32 lelaki dan 22 perempuan.

Menurut pengarah kejohanan yang juga Naib Presiden Persatuan Tenis Selangor, Rahizam Rahim, ini merupakan kejohanan tenis antarabangsa yang pertama sejak wabak Covid-19 dan kejohanan ini memberi peluang kepada pemain tempatan mendapat pendedahan berharga sambil mengutip mata dan memperbaiki ranking mereka.

Turut hadir menyaksikan perlawanan akhir dan menyampaikan hadiah kepada para pemenang ialah Presiden baharu STA, Dato’ Azlan Shah Jaffril yang banyak membantu mendapatkan penaja bagi kejohanan ini.

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

#MySukanTV #BeritaSukan #BeritaTempatan #ITFWorldTennisTourJuniors #selangortennisassociation

Sumber : Selangor Tennis Association

Sumber Gambar : Asiana.my