lavinesh

YB MENTERI KBS KUNJUNGI PANTHERS ATHLETICS CLUB IPOH

YB MENTERI KBS KUNJUNGI PANTHERS ATHLETICS CLUB IPOH

March 23, 2022 5:01 am

IPOH, 23 Mac 2022 – Penutupan secara rasmi Mesyuarat Agung Tahunan (AGM) Ke-24 Panthers Athletic Club telah disempurnakan oleh seorang tetamu yang luar biasa iaitu YB Dato’ Sri Ahmad Faizal bin Dato’ Azumu, Menteri Belia dan Sukan. AGM Panthers Athletic Club tersebut telah berlangsung pada Sabtu (19 Mac 2022) lepas.

Menurut kenyataan yang telah dimuat naik ke laman Faceboonk rasmi kelab tersebut, Jayabalan Karuppiah, Presiden Panthers Athletic Club berkata, “Sebagai presiden, saya amat terkejut dengan kesanggupan beliau untuk menghadiri acara tahunan kelab ini. Saya mungkin salah, tetapi saya percaya ini adalah kali pertama kelab kecil seperti Panthers Athletic Club menerima Menteri Malaysia untuk menyaksikan sendiri, pencapaian kelab terutamanya dalam program pembangunan konsisten kami dalam sukan olahraga selama 44 tahun ini.”

Ia difahamkan daripada kenyataan itu  bahawa YB Dato’ Sri Ahmad Faizal telah mengumumkan bantuan kewangan yang berjumlah RM50,000 kepada Panthers Athletics Club Ipoh. “Saya bersungguh-sungguh bersyukur dan pada masa yang sama, bagi pihak Panthers Athletic Club, ingin menyampaikan penghargaan ikhlas kami kepada dana yang tidak dijangka ini untuk sebuah kelab kecil,” kata Jayabalan.

“Bagi pihak jawatankuasa, barisan jurulatih, atlet dan ibu bapa, saya sekali lagi ingin mengucapkan terima kasih kepada YB Menteri di atas jasa baik beliau. Kami berharap YB Menteri akan membantu kami apabila mungkin dan kami akan memberi jaminan bagi kerja berterusan kami dalam pembangunan akar umbi dalam sukan olahraga,” tambah Jayabalan.

Untuk pengetahuan, ibu bapa Shereen Samson Vallabuoy, ratu trek dalam dewan baru-baru ini, iaitu Josephine Mary dan Samson Vallabuoy merupakan antara ahli jawatankuasa kelab tersebut. Jayabalan menyatakan dalam kenyataan tersebut bahawa YB Menteri telah merakamkan penghargaan peribadi beliau dan juga bagi pihak kerajaan dan netizen atas persembahan cemerlang Shereen yang berjaya mencatat masa 53.79 saat bagi acara 400m dalam dewan baru-baru ini.

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

#MySukanTV #BeritaSukan #TeamKBS #PanthersAthleticsClub #Ipoh #olahraga #ShereenSamsonVallabuoy #ratu #trek

Sumber : Panthers Athletics Club

Sumber Gambar : Panthers Athletics Club