haziq

ATHACHAI JUARA PIALA MAJLIS SUKAN WILAYAH PERSEKUTUAN 2022

ATHACHAI JUARA PIALA MAJLIS SUKAN WILAYAH PERSEKUTUAN 2022

March 29, 2022 3:33 am

KANGAR, 29 MAC 2022 – Piala Majlis Sukan Wilayah Persekutuan (WP) bersempena Program Jelajah Aspirasi Keluarga Malaysia (AKM) telah melabuhkan tirainya Ahad lalu menyaksikan anak jati Perlis, Athachai Kiang berusia 20 tahun muncul juara sukan Muaythai kategori berat 63.5 sehingga 67 kilogram (kg).

Beliau yang kali pertama meraih gelaran juara dalam kejohanan besar sebegini akui mula menanam minat menjadi atlet sukan itu pada peringkat kebangsaan suatu hari nanti selepas melihat bapanya.

Athachai menewaskan wakil Kedah, Mohd Afiq Aiman Mohd Adnan berusia 20 tahun di Kompleks Sukan Tuanku Syed Putra, Kangar dan turut sahkan akan beraksi di Sukan Malaysia (Sukma) Kuala Lumpur pada 29 September hingga 8 Oktober dalam kategori Persembahan Muay Wai Kru.

Secara keseluruhan, seramai 100 orang peserta daripada empat negeri iaitu Wilayah Persekutuan, Pulau Pinang, Kedah dan Perlis mengambil bahagian dalam kejohanan itu.

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

#MySukanTV #BeritaSukan #BeritaTempatan #BakatWP #MuayThaiMalaysia

Sumber : BERNAMA

Sumber Gambar : Majlis Sukan Wilayah Persekutuan (MSWP)