lavinesh

SEGAMAT MUNCUL JUARA KEJOHANAN WUSHU GOLD JOHOR (SANDA) 2022

SEGAMAT MUNCUL JUARA KEJOHANAN WUSHU GOLD JOHOR (SANDA) 2022

April 7, 2022 3:02 am

JOHOR JAYA, 7 April 2022 – Kejohanan Wushu Gold Johor (SANDA) 2022 telah menyaksikan penyertaan seramai 49 atlet wushu dari Pusat Latihan Daerah. Kejohanan tersebut telah berlangsung pada 2 April 2022 lalu di Pusat Latihan Persatuan Wushu Negeri Johor, Johor Jaya.

Kejohanan itu dihadiri oleh Yang Berhormat Dato’ Haji ‘On bin Jabbar @ Jaafar, Timbalan Setiausaha Kerajaan Johor (Sukan, Belia dan Sukarelawan  bersama Tuan Nor Syazlan bin Abd Razak, Pengarah Majlis Sukan Negeri Johor dan YB Dato Sri Tey Kim Chai, Pengerusi Persatuan Wushu Negeri Johor.

Kejohanan Wushu Gold Johor (SANDA) 2022 menyaksikan daerah Segamat muncul juara keseluruhan dengan meraih lima pingat emas, dua pingat perak dan satu pingat gangsa. Tempat kedua keseluruhan jatuh kepada daerah Muar dengan empat pingat emas, satu pingat perak dan empat pingat gangsa, manakala daerah Johor Bahru di tempat ketiga keseluruhan dengan dua pingat emas dan tiga pingat perak.

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

#MySukanTV #BeritaSukan  #JohorWushu #GoldJohor #RiseUpGold #MSNJ #RiseUpJohor

Sumber : Majlis Sukan Negeri Johor

Sumber Gambar : Majlis Sukan Negeri Johor