lavinesh

KEJOHANAN NEPAL PRO CLUB: MALAYSIA CLUB XI MARA KE FINAL

KEJOHANAN NEPAL PRO CLUB: MALAYSIA CLUB XI MARA KE FINAL

April 15, 2022 5:38 am

SIDDHARTHANAGAR, 15 April 2022 – Kejohanan Kriket Nepal Pro Club yang sedang berlangsung di Stadium Kriket Siddhartha, Siddharthanagar, Nepal menyaksikan pasukan Malaysia Club XI berjaya menewaskan pasukan Uttar Pradesh Club XI dengan 14 larian dalam Pusingan Separuh Akhir semalam (14 April).

Pasukan Malaysia Club XI berjaya mengumpul 44 larian dan menerima tiga wiket, manakala pasukan Uttar Pradesh Club XI mengumpul 30 larian dan menerima empat wiket dalam perlawanan itu. Ketika pusingan untuk memukul bagi Malaysia Club XI, Syed Aziz berjaya mengumpul sebanyak 23 larian dari 13 bola termasuk empat pukulan boundary. Virandeep Singh juga membantu pasukan Malaysia dengan mengumpul 20 larian dari 14 bola termasuk tiga pukulan boundary. Malaysia Club XI mendapat ‘Extras (b1)’ yang menyumbangkan 1 larian kepada pasukan tersebut.

Kemudiannya, ketika pusingan untuk baling bagi Malaysia Club XI, Virandeep Singh berjaya mendapatkan dua wiket lalu mengeluarkan Shubham Chaudhary (3.3) dan R Kumar (3.4). Syed Aziz menyumbangkan 1 wiket (Vivek Singh, 1.6) dan Vijay Unni juga menyumbangkan 1 wiket (RK Yadav, 2.5).

Untuk pengetahuan, gelaran Pemain Terbaik Perlawanan jatuh kepada Virandeep Singh dari Malaysia Club XI. Malaysia Club XI akan bertemu Cricket Association of Rupandehi XI pada 16 April 2022 (Sabtu) bagi Pusingan Akhir Kejohanan Kriket Nepal Pro Club.

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

#MySukanTV #BeritaSukan #MCA #NepalProClubChampionship #MalaysiaClubXI #Malaysia #kriket

Sumber : mySukan TV

Sumber Gambar : Malaysian Cricket Association