lavinesh

IZAD RUSHI PAIZA JUARAI PIALA CABARAN TAN SRI (DR) JAMALUDDIN JARJIS

IZAD RUSHI PAIZA JUARAI PIALA CABARAN TAN SRI (DR) JAMALUDDIN JARJIS

June 13, 2022 2:35 am

KUALA LUMPUR, 13 Jun 2022 – Kejohanan Show Jumping Antarabangsa 1-Bintang Piala Cabaran Tan Sri (Dr.) Jamaluddin Jarjis CSI telah dianjurkan oleh Persatuan Ekuestrian Malaysia (EAM) pada 11 hingga 12 Jun 2022 di Kelab Turf Selangor, Kuala Lumpur.

Untuk pengetahuan, kejohanan tersebut telah diiktirafkan sebagai acara 1-Bintang Concours de Saut International (CSI) oleh Persekutuan Ekuestrian Antarabangsa (FEI), iaitu badan induk bagi sukan ekuestrian di dunia.

Izad Rushi Paiza dari pasukan Penawar Learning Centre telah dinobatkan sebagai juara acara CSI 1-Bintang. Tempat kedua jadi milik Abdul Hariz Abd Majid dari pasukan State Terengganu Equestrian Team (STET), manakala Amira Syahirah Mohd Zulkefli dari pasukan Taman Ekuestrian Putrajaya (TEP) menduduki tempat ketiga.

Tan Sri Dato’ Sri (Dr.) Mohamad Norza Zakaria, Presiden Majlis Olimpik Malaysia (OCM) adalah tetamu jemputan berhormat dan telah menyempurnakan majlis penyampaian hadiah kepada para pemenang tersebut. 

Beliau berkata, “Saya ingin mengucapkan tahniah kepada Tan Sri Dato’ Sri Dr. Abdul Aziz Abdul Rahman, Presiden EAM, Major ® Dato’ Yap Mou Soon, Setiausaha Kehormat EAM dan pasukan mereka atas usaha dalam mempromosikan dan membangunkan acara Show Jumping, salah satu daripada lapan disiplin sukan ekuestrian) yang juga merupakan acara Olimpik.”

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

#MySukanTV #BeritaSukan #EAM #Equestrian #Ekuestrian #MOM #OCM #ShowJumping #JamaluddinJarjisChallengeCup #CSI1Star #CSI #SelangorTurfClub #PenawarLearningCentre #STET #TEP

Sumber : Olympic Council of Malaysia & BERNAMA

Sumber Gambar : Olympic Council of Malaysia