haziq

BRANDON & SYAHIRAH JUARAI GOLF AMATUR TERBUKA LABUAN 2022

BRANDON & SYAHIRAH JUARAI GOLF AMATUR TERBUKA LABUAN 2022

June 21, 2022 2:47 am

LABUAN, 21 JUN 2022 – Kejohanan Golf Amatur Terbuka Labuan 2022 di Kelab Golf Labuan (LGC) melabuhkan tirainya pada Ahad menyaksikan Brandon Lai dari Kelab Golf Shan Sui Golf & Country Club Tawau dinobatkan sebagai juara bagi kategori gross.

Dengan catatan 224 pukulan, pemain muda dari Tawau Sabah itu berjaya menewaskan saingan terdekat iaitu Saffaruddun Abidin dari Sandakan Golf  Cuntry Club (SDGCC) yang merekodkan 231 pukulan sekali gus membawa pulang  sebuah piala pusingan dan piala iringan serta wang tunai.

Sementara itu, Idris Mohammad dari Kelab Golf Labuan (LGC) raih tempat ketiga kategori sama diikuti Casper Loh Wei Kin dari Sabah Golf Cuntry Club (SGCC) di tempat keempat dan tempat kelima jadi milik Mohd Zariq Encho dari LGC.

Bagi kategori wanita gross pula, Nurul Syahirah dari Sandakan Golf Country Club (SDGCC) muncul juara dengan catatan 236 pukulan (OCB) menewaskan Nabila Alifudin dari Sabah Golf Association (SGA) di tempat kedua yang mencatatkan 236 pukulan.

Nurul Syahirah menerima hadiah sebuah piala pusingan dan piala iringan  serta wang tunai yang disampaikan oleh Presiden LGC, Datuk Gapilin Nasaruddin.

Untuk rekod, kejohanan kali berjaya menarik penyertaan seramai 112 peserta termasuk 20 peserta wanita yang melibatkan lebih 10 kelab golf dari Sabah, Semenanjung dan Labuan.

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

#MySukanTV #BeritaSukan #BeritaTempatan #Golf #GolfAmaturTerbukaLabuan2022

Sumber : Borneo Daily Bulletin

Sumber Gambar : Borneo Daily Bulletin