haziq

KEJOHANAN KABADDI X-TEAM MALAYSIA 2022 MEDAN LAHIR BAKAT BARU

KEJOHANAN KABADDI X-TEAM MALAYSIA 2022 MEDAN LAHIR BAKAT BARU

July 12, 2022 2:39 am

KUALA LUMPUR, 12 JULAI 2022 – Sabtu lalu telah berlangsungnya Kejohanan Kabaddi X-Team Malaysia 2022 yang julung kali diadakan hasil usaha dan penganjuran bekas pemain kebangsaan dan negeri dengan menawarkan hadiah wang tunai kira-kira RM12,000.

Sebanyak 18 pasukan termasuk lima pasukan wanita mengambil bahagian dalam kejohanan yang diadakan di Dewan Serbaguna Puchong Utama yang mana ianya turut mendapat pengiktirafan Persekutuan Kabaddi Malaysia.

Juara kategori lelaki jadi milik pasukan Puchong Brothers yang menewaskan BL Sports Academy 1, 19-16 dalam aksi final manakala Semenyih Kabaddi rangkul gelaran juara kategori wanita selepas muncul juara saingan round robin.

Menurut Pengarah Kejohanan, M. Kuhenthiran, kejohanan ini diadakan bagi membantu melahirkan lebih ramai pemain peringkat akar umbi tatkala sukan itu bersama silambam bakal kembali ke Sukan Malaysia (Sukma) 2022 sebagai sukan demonstrasi pada 16 hingga 24 Sept ini.

​​Sukan tradisional India ini juga turut akan dipertandingkan pada Sukan Asia Hangzhou 2022 yang sebelum ini terpaksa ditangguhkan susulan peningkatan kes COVID-19 di China.

Jom Like, Komen, Share, Follow dan Subscribe semua platform media sosial mySukanTV untuk dapatkan info sukan yang terkini.

#MySukanTV #BeritaSukan #BeritaTempatan #MalaysiaKabaddi #XteamKabaddi

Sumber : Bernama / Malaysia X-Team Kabbadi Tournament

Sumber Gambar : Malaysia X-Team Kabbadi Tournament