lavinesh

PERSATUAN TENIS MELAKA (MLTA) LANCAR KLINIK TENIS PERCUMA

PERSATUAN TENIS MELAKA (MLTA) LANCAR KLINIK TENIS PERCUMA

September 12, 2022 3:08 am

BUKIT KATIL, 12 September 2022 – Masyarakat negeri Melaka yang meminati sukan tenis kini berpeluang untuk mempelajari sukan tersebut secara percuma setelah Muhammad Shahrul Hafidz Ab Rahim, Presiden Persatuan Tenis Melaka (MLTA) mengumumkan bahawa pihaknya akan membuka klinik tennis bermula bulan November ini.

Untuk pengetahuan, penganjuran klinik ini adalah salah satu antara pelbagai inisiatif MLTA yang dianjurkan untuk mencapai misi ‘Tennis For All’ atau tenis untuk semua. Klinik tenis tersebut akan diadakan di Kompleks Tenis, Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC). 

Muhammad Shahrul Hafidz berkata, “Sekarang kami mahu mengajak lebih ramai aktif dalam tenis yang dianggap antara sukan tertua dunia dengan menganjurkan pelbagai program dan November ini klinik pula akan diadakan.” 

Di samping itu, beliau juga menjelaskan bahawa pihaknya akan bekerjasama dengan Jabatan Pendidikan Negeri Melaka bagi mengenal pasti dan melatih pelajar sekolah rendah dan menengah. 

“Kita berhasrat untuk melaksanakan program ini bermula November depan, dengan melibatkan sekurang-kurangnya 100 pelajar dan guru dari dua sekolah. Setiap bulan, kesemua peserta akan dipilih dari sekolah-sekolah berlainan dan mereka akan dilatih secara percuma dan usaha ini secara tidak langsung dapat mengembangkan lagi sukan berkenaan di Melaka,” jelas beliau.

“Jika ada sekolah yang berminat boleh hubungi kami, murid, pelajar serta guru akan diberikan tunjuk ajar, semuanya percuma kerana hasrat kami adalah melahirkan generasi pelapis sukan tenis,” tambah beliau.

#MySukanTV #BeritaSukan #tennis #tennismelaka #tennisforall #MLTA #Melaka #klinikpercuma #akarumbi #semuagolongan #masyarakat

Sumber: mySukan TV, Melaka Hari Ini & BERNAMA

Sumber Gambar: Malacca Lawn Tennis Association