Faris Zolkefli

YB HANNAH MEMPENGERUSIKAN MESYUARAT PENYELARASAN EXCO PEMBANGUNAN BELIA DAN SUKAN NEGERI

YB HANNAH MEMPENGERUSIKAN MESYUARAT PENYELARASAN EXCO PEMBANGUNAN BELIA DAN SUKAN NEGERI

January 17, 2023 6:19 am

PUTRAJAYA, 17 JANUARI – YB Hannah Yeoh hari ini mempengerusikan mesyuarat Penyelarasan Exco Pembangunan Belia dan Sukan Negeri Bilangan 1 tahun 2023, dengan objektif untuk merangka dan menyelaras kerjasama antara Kerajaan Persekutuan dan Kerajaan Negeri bagi memastikan pembangunan belia dan sukan secara holistik.

Turut hadir dalam mesyuarat ini adalah Timbalan Menteri Belia dan Sukan, YB Adam Adli, Menteri Belia, Sukan dan Pembangunan Keusahawanan Sarawak, Dato’ Sri Abdul Karim Rahman Hamzah, Menteri Belia dan Sukan Sabah, Datuk Ellron Alfren Angin dan semua Exco Belia dan Sukan Negeri serta Ketua Pengarah Jabatan Wilayah Persekutuan.

Mesyuarat ini kali pertama diadakan sejak 2018, yang mana telah dipengerusikan oleh bekas Menteri Belia dan Sukan, YB Syed Saddiq Syed Abdul Rahman.

Dengan objektif utamanya untuk membolehkan pihak Kementerian mengenal pasti dan membincangkan isu-isu semasa belia dan sukan di peringkat akar umbi serta memperakukan cadangan tindakan, maka ia akan dapat membantu usaha untuk meningkatkan pembangunan belia dan sukan.

Selain itu, perjumpaan kerap dan saluran komunikasi yang wujud ini merupakan satu manifestasi identiti dan halatuju Kerajaan Persekutuan Perpaduan yang jelas mahukan penglibatan Kerajaan Negeri bagi membangunkan masa depan Malaysia bersama.

#MySukanTV #BeritaSukan #BeritaTempatan 

Sumber Gambar: JBSNegara