Faris Zolkefli

DESARU COAST MULTISPORT FESTIVAL SASAR TARIK PENYERTAAN DARI LEBIH 50 NEGARA

DESARU COAST MULTISPORT FESTIVAL SASAR TARIK PENYERTAAN DARI LEBIH 50 NEGARA

April 19, 2023 7:52 am

DESARU, 19 APRIL – Susulan kejayaan acara sulungnya tahun lepas, Desaru Coast bersedia untuk menerima kehadiran atlet, penyokong dan tetamu dari seluruh dunia ke Desaru Coast Multiple Festival 2023 buat kali kedua yang dipersembahkan oleh IRONMAN. Desaru Coast ingin mengalu-alukan atlet daripada semua peringkat umur dari lebih 50 buah negara pada 12 hingga 14 Mei ini dengan matlamat untuk mengembangkan festival daripada segi sukan, perayaan dan juga pengalaman.

Dengan kerjasama pengendali sukan terbesar dunia, IRONMAN, Desaru Coast Multiple Festival akan menganjurkan IRONKIDS Triathlon, Sprint Triathlon, 5150 Triathlon, dan IRONMAN 70.3 Desaru Coast selama tiga hari. Di samping itu, sebagai sebuah sinergi yang ditawarkan oleh Desaru Coast, festival ini bakal menyaksikan pengenalan kepada ‘adrenalin golf’ versi mereka sendiri dalam kalendar sukan festival tahun ini, yang akan diadakan di Ocean Course, venue yang memenangi anugerah The Els Club.

Bagi penggemar adrenalin dan juga cabaran, festival pada tahun ini juga akan menampilkan Klinik Surfskate Hub MILO x Wavvy. Klinik ini terbuka untuk semua peringkat umur dan anda akan diajar SURFSKATING dalam persekitaran yang selamat dan menyeronokkan.

Desaru Coast juga mengalu-alukan atlet dan tetamu ke nadi festival di Desaru Coast Festival Village, di mana semua orang dapat merasai kemeriahan makanan dan keseronokan sepanjang tempoh festival ini diadakan. Desaru Coast Hospitality Marquee yang terkenal menawarkan hidangan kulinari dan hidangan gastronomi yang disediakan oleh pusat peranginan bertaraf lima bintang di Desaru Coast, manakala lebih 20 trak makanan tempatan di sekitar Festival Village menjanjikan jamuan untuk citarasa dengan citarasa asli Johor sepanjang hujung minggu.

Para tetamu juga boleh menerokai pusat alam semula jadi pop timbul di Festival Village. Junglewalla Desaru Coast akan menganjurkan pelbagai pilihan aktiviti untuk seisi keluarga, termasuk penanaman teratai air, bangunan terrarium, penerokaan burung, berjalan kaki hutan hujan denai eko dan banyak lagi.

Di sebalik aksi oktana tinggi dan adrenalin, peserta dan peminat boleh menikmati ketenangan di zon berkelah, di tengah-tengah perairan biru yang indah dan landskap yang subur di antara perlumbaan.

“Ketika kami mengembangkan karnival sukan antarabangsa ini, kami teruja untuk mengalu-alukan atlet, rakan dan keluarga untuk kembali ke pantai kami bagi Desaru Coast Multiple Festival yang dipersembahkan oleh IRONMAN pada tahun ini. Kami telah berusaha sedaya upaya untuk meningkatkan festival tahun ini dengan aktiviti sukan baharu untuk memberikan semua pengalaman yang lebih baik dan menyeronokkan sepanjang tempoh tersebut.” 

“Kemuncak paling ketara adalah pengenalan kepada ‘adrenalin golf’ kami sendiri sebagai acara pembukaan untuk festival itu. Selain memastikan aktiviti kami memenuhi semua peringkat umur dan minat serta menambah kemeriahan gala sukan, kami juga telah mengutamakan ketersambungan untuk memastikan tetamu dapat melakukan perjalanan dengan mudah,” kata Roslina Arbak, Ketua Pegawai Eksekutif, Desaru Coast.

#MySukanTV #BeritaSukan #BeritaTempatan #DesaruCoastMultipleFestival2023 #IRONMAN #Surfskate

Sumber Gambar: Desaru Coast