Faris Zolkefli

ATLET BOLING NEGARA TERIMA TAJAAN WANG TUNAI RM20,000

ATLET BOLING NEGARA TERIMA TAJAAN WANG TUNAI RM20,000

June 15, 2023 6:45 am

KUALA LUMPUR, 15 JUN – Dua atlet boling negara yang berada di bawah pengurusan firma sukan ESM Internationale Sdn. Bhd. (ESM), Siti Safiyah Amirah dan Natasha Roslan menerima penajaan daripada Co-opbank Pertama (CBP) sebagai sokongan terhadap perjalanan kerjaya sukan mereka.

Satu sesi menandatangani perjanjian antara firma sukan ESM dan CBP telah  berlangsung di Kuala lumpur Golf & Country Club (KLGCC) pagi tadi, di mana Safiyah dan Natasha akan menerima pakej penajaan dalam bentuk wang tunai berjumlah RM20,000 untuk tempoh setahun.

Perjanjian penajaan Safiyah dan Natasha itu dilakukan bersama Ketua Pegawai Operasi CBP, Syaiful Arief Syah Mohamad Said yang disaksikan oleh Timbalan Menteri Belia dan Sukan, YB Adam Adli bersama kehadiran Ketua Pegawai Eksekutif ESM, Mohd Faizal Othman dan Ketua Pegawai Komersial CBP, Mohd Faris Kamaruddin.

“Sinergi antara badan korporat dan badan sukan amat penting untuk membantu pembangunan sukan dalam negara. 

“Saya harap kerjasama seperti ini dapat menarik minat badan korporat lain untuk bersama-sama membantu pembangunan dalam industri sukan di negara kita,” kata YB Adam Adli ketika Majlis Perjanjian ESM dan CBP pagi tadi.

Selain menerima penajaan daripada CBP, Safiyah dan Natasha juga turut diumum sebagai Duta Boling KLGCC bagi tahun 2023/2024.

#MySukanTV #BeritaSukan #BeritaTempatan #Bowling #BowlingMalaysia 

Sumber gambar: KBS Malaysia