haziq

PIALA PETRINA PENTAS GILAP BAKAT GIMNAS NEGARA

PIALA PETRINA PENTAS GILAP BAKAT GIMNAS NEGARA

October 12, 2023 2:37 am

KUALA LUMPUR, 12 OKTOBERLebih 600 peserta dijangka mengambil bahagian dalam Piala Petrina, sebuah kejohanan gimnastik antarabangsa sulung anjuran  Persekutuan Gimnastik Malaysia (MGF) yang membuka tirainya hari ini hingga 15 Oktober 2023 di Stadium Titiwangsa, Kuala Lumpur.

Pertandingan selama empat hari ini merupakan inisiatif Naib Presiden Persekutuan Gimnastik Malaysia (MGF), Petrina Low yang juga Presiden Jawatankuasa Teknikal Gimnastik Berirama.

Gimnas dari luar negara seperti Azerbaijan, China, Mesir, Jepun, Mexico, Singapura, Taiwan, Thailand dan Emiriah Arab Bersatu (UAE) bakal memeriahkan kejohanan ini yang mana ia merupakan platform terbaik bagi atlet negara mengukir nama mereka di pentas antarabangsa.

“Pertandingan ini juga bertujuan mencipta impak jangka masa panjang untuk atlet mendapatkan pendedahan sewajarnya di peringkat tertinggi kejohanan gimnastik, menurut penganjur.

Sebuah program yang dinamakan Gym for Life Challenge turut akan diadakan pada hari terakhir kejohanan ini dengan objektif menggalakkan peserta untuk mempamerkan kreativiti, kerjasama berpasukan dan kecintaan mereka terhadap sukan gimnastik.

Dengan sokongan MGF, Piala Petrina menjanjikan satu persembahan gimnastik yang menarik, selain, menjalin ikatan persahabatan di peringkat antarabangsa dan satu pengalaman terbaik untuk para gimnas serta penonton yang hadir.

Sumber : Utusan Malaysia

Sumber Gambar: Utusan Malaysia

#MySukanTV #BeritaSukan #BeritaTempatan #PialaPetrina #GimnastikMalaysia #Gimnastik