Faris Zolkefli

KEJOHANAN BADMINTON REMAJA NCT PENTAS LAHIRKAN PELAPIS NEGARA

KEJOHANAN BADMINTON REMAJA NCT PENTAS LAHIRKAN PELAPIS NEGARA

November 2, 2023 8:44 am

KUALA LUMPUR, 2 NOVEMBER 2023 – Dua pemain badminton negara, Man Wei Chong dan Tee Kai Wun dinamakan sebagai duta besar kepada sebuah syarikat pemaju hartanah, NCT Alliance; dengan tujuan membawa Industri Sukan Malaysia ke hadapan dan memupuk serta memberi inspirasi kepada atlet muda di Malaysia untuk masa depan yang lebih cerah dalam arena sukan.

Menurut Pengarah Urusan NCT Alliance, Dato Sri Yap Ngan Choy, kerjasama ini mencerminkan kepercayaan pihaknya terhadap Man Wei Chong dan Tee Kai Wun. Kerjasama ini juga menandakan permulaan penting buat NCT Alliance dalam membantu sukan badminton di Malaysia.

Selaras dengan itu, NCT Alliance turut bekerjasama dengan Petaling Badminton Club (Petaling BC) dengan melancarkan Siri Kejohanan Badminton termasuk Road to NCT Junior Badminton Championship yang akan berlangsung tidak lama lagi; dengan menyasarkan penyertaan daripada pemain remaja berusia antara 9 hingga 16 tahun.

“Kerjasama ini serta kejohanan Road to NCT Junior Badminton Championship yang akan datang merupakan perkembangan positif untuk masa depan yang lebih cerah untuk sukan di Malaysia dalam melahirkan generasi juara pada masa akan datang,” kata Tan Sri Mohamad Norza Zakaria, Presiden Majlis Olimpik Malaysia (MOM).

Selain itu, peserta Road to NCT Junior Badminton Championship juga berpeluang merasai peluang sekali seumur hidup menghadiri temasya sukan terbesar dan berprestij di dunia, iaitu Sukan Olimpik Paris 2024.

Sumber gambar: Shekhinah PR

#MySukanTV #BeritaSukan #BeritaTempatan #BadmintonMalaysia #RoadToNCTJuniorBadmintonChampionship